Coils Coils

Aspire Coils
Aspire Coils
Eleaf Coils
Eleaf Coils
Elf Bar Coils
Elf Bar Coils
Freemax Coils
Freemax Coils
Geekvape Coils
Geekvape Coils
HorizonTech Coils
HorizonTech Coils
IJOY Coils
IJOY Coils
Innokin Coils
Innokin Coils
Justfog coils
Justfog coils
Joyetech Coils
Joyetech Coils
Kanger Coils
Kanger Coils
Lost Vape Coils
Lost Vape Coils
OBS Coils
OBS Coils
OFRF coils
OFRF coils
Oukitel Coils
Oukitel Coils
Smok Coils
Smok Coils
SnowWolf Coils
SnowWolf Coils
The Council of Vapor Coils
The Council of Vapor Coils
Uwell  Coils
Uwell Coils
Vandy Vape Coils
Vandy Vape Coils
Vaporesso Coils
Vaporesso Coils
Vaptio
Vaptio
Voopoo Coils
Voopoo Coils
Wismec Coils
Wismec Coils
Wotofo
Wotofo
Zensations Coils
Zensations Coils

Coils zijn de verbranders van de e-liquids. Deze zijn compatible met Clearomizers, E-sigaretten, Pods en Pod e-sigaretten 

Pagina 1 van 10

Wat zijn coils?

Coils zijn de verdampingselementen van e-sigaretten. Een coil gebruikt de warmte van de tank die wordt gegenereerd door de batterij om vervolgens de vloeistof in het reservoir te verdampen.

Er zijn verschillende soorten coils voor verschillende e-sigaretten maar normaal gesproken komt het er op neer dat een coil bestaat uit een metalen omhulsel met daarin gewonden metaaldraad in de vorm van een spoel en een wick. Dit is vaak organisch katoen en neemt de vloeistof op uit het reservoir.

Een coil kan verschillen in weerstand, type metaaldraad en de stof die om de metaaldraad heen zit.

Weerstand

De weerstand van een coil wordt uitgedrukt in een bepaalde ohm waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe minder weerstand er is. Minder weerstand betekent dat de coil meer kracht aankan en dus meer damp kan produceren. Dit soort coils met een waarde onder 1.0 ohm worden sub ohm coils genoemd. Deze coils worden gebruikt in sub ohm clearomizers en zijn bedoeld om op een Direct-Lung manier te dampen. Dit houdt in dat de damp rechtstreeks over de longen wordt geïnhaleerd. Coils boven de 1.0 ohm zijn MTL coils en worden vanzelfsprekend gebruikt voor Mouth-to-Lung dampen.

Metaal of weerstanddraad

Coils kunnen verschillende soorten weerstanddraden bevatten. De meest voorkomende soort is kanthal. Tenzij anders aangegeven zal de coil vrijwel altijd uit kanthal bestaan. Andere bekende soorten zijn mesh, keramisch en roestvrij staal. Mesh bestaat uit een groot honingraat oppervlak waardoor er veel damp en smaak vrijkomt. Keramische coils bevatten een keramisch omhulsel dat er voor zorgt dat er geen smaakjes van vorige e-liquids wordt vastgehouden. Coils met een roestvrijstalen draad hebben als eigenschap dat ze op zowel wattage als temperature controle gedampt kunnen worden. Verder heb je ook nog titanium en nickel coils die alleen gebruikt kunnen worden in de temperature control stand.

 

Zelf coils bouwen

Er kan ook nog voor worden gekozen om zelf coils te maken. Dit soort DIY coils kunnen alleen in een RTA (rebuildable tank atomizer) en in een RDA (rebuildable dripper atomizer) worden gebruikt. Dit wordt vooral gedaan door de betere smaak en de kostenbesparing.

Zoals je ziet zijn er erg veel verschillende soorten coils en elke verschillend type coil biedt weer een andere dampervaring of is weer geschikt voor een andere e-sigaret.

Om onze webshop te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?

JaNee