IQOS IQOS

IQOS Kit Originals Duo
IQOS Kit Originals Duo
Heets
Heets
IQOS accessoires
IQOS accessoires

IQOS: een merkwaardige e-sigaret

E-sigaretten of elektronische sigaretten zijn een alternatief voor traditionele sigaretten en worden gekenmerkt door het feit dat er geen verbranding plaatsvindt. De meest schadelijke bestanddelen in de rook van een sigaret zijn het resultaat van de verbranding. Bij de meeste e-sigaretten wordt een vloeistof verwarmd, waardoor er wel een damp of vape vrijkomt, maar zonder verbranding, as of rook. Bovendien blijft er geen nare geur achter in de kamer en op je handen, haren of kleren.

IQOS is een minder bekend type e-sigaret: een apparaat dat tabak verwarmt. Hierbij komen de nicotine en aroma-bestanddelen vrij, maar zonder de verbrandingsproducten. Deze categorie e- sigaretten heet “Heat-not-Burn”, wat letterlijk wil zeggen verwarmen zonder te verbranden.


Hoe werken e-sigaretten met tabak

Een Heat-not-Burn systeem bestaat uit een elektronisch apparaat en delen en tabaksticks. Tabak verwarmen lijkt qua ervaring op roken. Dit komt omdat tabaksticks, net zoals

een traditionele sigaret, bestaan uit een filter en echte tabak en beschikbaar zijn in een aantal tabak- en mentholvarianten van verschillende intensiteit. Het gebruik van echte tabak zorgt voor een authentieke smaak. Het gevoel van roken dus, maar met de eigenschappen van vapen.

Tabakssticks zijn verkrijgbaar onder de merknaam HEETS en kunnen uitsluitend met IQOS worden gebruikt. In tabak zit van nature nicotine, wat verslavend is. HEETS en IQOS zijn daarom uitsluitend bestemd voor volwassen rokers van gebruikers van nicotine voor producten zoals e-sigaretten.

IQOS en HEETS werden ontwikkeld door Philip Morris International op basis van 20 jaar wetenschappelijk onderzoek.

IQOS Kopen ! Wat is een IQOS ?

IQOS is een elektronisch apparaat waarin speciaal geprepareerd tabak wordt verwarmd tot onder de 350°C, zonder verbranding, vuur, as of rook. Dit leidt tot een smaakvolle nicotine houdende damp, waarbij de echte smaak van tabak vrijkomt. Omdat er geen verbranding plaatsvindt, wordt het gehalte aan schadelijke stoffen aanzienlijk verminderd ten opzichte van sigarettenrook. Dit maakt IQOS een rookloos product dat voor volwassen rokers zeer aantrekkelijk is, en waarop al miljoenen mensen zijn overgestapt. 

IQOS Kopen ! Waarom een beter Alternatief ?

IQOS is een systeem om tabak te verwarmen. Dit is het belangrijkste verschil met een traditionele sigaret: de tabak in een sigaret wordt verbrand bij temperaturen boven 800 °C en genereert rook die veel schadelijke stoffen bevat. Maar IQOS verwarmt tabak tot veel lagere temperaturen, tot 350 °C, zonder verbranding, vuur, as of rook. En omdat de tabak wordt verwarmd en niet verbrand, worden de niveaus van schadelijke stoffen in de damp van IQOS aanzienlijk verlaagd in vergelijking met sigarettenrook. Het gebruik van IQOS is echter niet zonder risico. De damp bevat nicotine en is daarom verslavend.

 

IQOS Kopen !

Het IQOS tabak verwarmingssysteem (THS) is verkrijgbaar in 4 versies: IQOS Kit Originals Duo, IQOS 2.4 Plus, IQOS 3.0 Multi en IQOS 3 Duo.

IQOS Kit Originals Duo

De IQOS Kit Originals Duo is de nieuwste versie en snelste IQOS variant op de markt.

IQOS maakt gebruikt van Heat-Not-Burn technologie en is compatibel met de Tabak Heets. De tabak wordt verwarmt in plaats van verbrand. Bij reguliere tabak vind er verbranding plaats op 600 graden Celsius, bij de IQOS wordt de tabak verhit tot 350 graden celcius. Door het verwarmen op een lagere temperatuur komen er minder schadelijke stoffen vrij.

IQOS 2.4 PLus (niet meer leverbaar)

Dit is de originele IQOS met o.a. een trilfunctie die waarschuwt wanneer de tabakstick bijna opgebruikt is, LED lampjes en een intuïtief, gebruiksvriendelijk ontwerp. De IQOS 2.4 Plus kit bevat: - IQOS Houder - IQOS Lader - IQOS Schoonmaakborstel - IQOS Schoonmaakstaafjes - IQOS USB-kabel - IQOS AC Power Adapter.

IQOS 3.0 Multi  (niet meer leverbaar)

Dit is de alles-in-één IQOS variant. Door de combinatie van houder & lader in één kunnen met IQOS 3 Multi tot wel 10 tabaksticks achter elkaar gebruikt worden zonder tussentijds op te laden. De IQOS 3 Multi is licht van gewicht, met trilfunctie die waars. De IQOS 3.0 Multi bevat: IQOS 3 Multi, IQOS Schoonmaakborstel - IQOS Schoonmaakstaafjes - IQOS USB-kabel - IQOS AC Power Adapter.

IQOS 3 Duo (niet meer leverbaar)

Dit is de nieuwste IQOS versie met een vernieuwd design, langere batterijduur en een robuuste magnetische sluiting. Met IQOS 3 DUO kunnen 2 tabaksticks na elkaar gebruikt worden zonder tussendoor op te laden. IQOS 3 DUO Laadt 2 keer zo snel op als IQOS 2.4 Plus. De IQOS 3 Duo kit bevat: IQOS Houder - IQOS Lader - IQOS Schoonmaakborstel - IQOS Schoonmaakstaafjes - IQOS USB-kabel - IQOS AC Power Adapter

 

IQOS Apparaat ! Hoe werkt een IQOS ?

Alle 3 de apparaten werken op dezelfde manier:

1. Haal de Houder uit de Lader. (Bij IQOS 3 Multi zijn de houder en lader gecombineerd in 1 apparaat)

2. Schuif de Heets " tabakstick" met de tabakzijde naar beneden over het verwarmingselement in de Houder tot aan de indicatie lijn

3. Houd de schakelaar ingedrukt en wacht tot het led lampje knippert. Laat de schakelaar los en wacht tot het lampje continue brandt. Nu verwarmt het verwarmingselement de tabak tot temperaturen tot 350 °C. De temperatuur wordt bewaakt om een constante smaak te garanderen en verbranding te voorkomen. IQOS verwarmt de tabakstick via het verwarmingselement gedurende 6 minuten of 14 trekjes, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. IQOS vibreert wanneer u nog 2 trekjes over heeft.

4. Na Gebruik trekt u eerst de kap van de houder omhoog en dan kunt u de Heets tabakstick verwijderen

5. Plaats de houder terug in de lader. Na elk gebruik van IQOS moet de kleine batterij in de houder worden opgeladen door deze in de lader te plaatsen. De IQOS DUO maakt een tweede gebruik mogelijk voordat hij wordt opgeladen en de IQOS Multi kan tot tien keer worden gebruikt voordat hij wordt opgeladen. De laders kunnen worden opgeladen via huishoudelijke stopcontacten.


Om onze webshop te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?

JaNee