elektronisch roken

HANDIGE WEETJES Van Mr-Joy over elektronisch roken.

Op deze pagina leest u alles over wat u moeten weten als je begint met elektronisch roken en wat je tijdens het e-roken allemaal kan tegenkomen. Mr-joy legt stapgewijs uit welke e-sigaret het beste bij u past en welke e-liquide en nicotine level het beste voor u is.
 

Welke e-sigaret past het beste bij mij ?

Een e-sigaret bestaat uit een Batterij met verschillende vermogens, een tank voor de vloeistof, deze tank kan bestaan uit een losse clearomizer of een ingebouwde tank en misschien wel het belangrijkste onderdeel van de e-sigaret de coil, dit is de verbrander van de e-liquid en bepaald de wijze van dampen. 

Elke e-sigaret heeft een coil, deze coil is er in -1.0 Ohm coils en +1.0 Ohm coils, wat is het verschil?

 

Gelijk over de longen roken ( - 1.0 Ohm )

- 1.0Ω Dit teken bij de e-sigaret geeft aan dat deze schikt over -1.0 Ohm coils, deze coils zijn uitermate geschikt is voor e-liquids met een PG/VG verhouding vanaf de 50/50 PG/VG en alle verhoudingen met een VG hoger dan 50VG
Eigenschap: Veel damp, Waterpijp effect, ideaal voor stroperige e-liquids, dus een hoog VG gehalte

Eerst in de mond en daarna over de longen ( +1.0 Ohm)

+1.0Ω Dit teken bij de e-sigaret geeft aan dat deze schikt over +1.0 Ohm coils, deze coils zijn  uitermate geschikt voor e-liquids met een PG/VG verhouding van 50/50 PG/VG en alle verhoudingen met een VG lager dan 50VG
Eigenschap: Bootst een trek van de traditionele sigaret na, ideaal voor dunne vloeistof , dus een laag VG gehalte Hoe het kan dat er bij -1.0 Ohm coils de damp gelijk over de longen gaat en dat er bij +1.0 Ohm coils eerst de damp in de mond komt en daarna over de longen kan worden geninhaleerd?

Dit heeft namelijk alles te maken met de damp doorvoer grote. Elke coil heeft een damp doorvoer welke versschilt in diameter. 

+1.0Ω
Coils boven de 1.0 Ohm hebben een smallere dampdoorvoer, waardoor je wat harder moet hijsen om hier damp doorheen te krijgen, dit geeft het effect van een trek van een echte sigaret. 
BELANGRIJK : Omdat de dampdoorvoer smal is wordt geadviseerd om bij deze coils een dunne e-liquid te gebruiken, dunne e-liquids hebben een PG waarde van 50 en boven de 50 PG. 
Bekijk hier alle e-liquids voor +1.0 coils 


- 1.0Ω
Coils onder de 1.0 Ohm hebben een brede dampdoorvoer, Waardoor bij een hijs de e-liquid snel verdampt en gelijk over de longen wordt gerookt, dit bootst een waterpijp effect na. 
BELANGRIJK : Omdat de dampdoorvoer breed is wordt geadviseerd om bij deze coils een stroperige e-liquid te gebruiken, stroperige e-liquids hebben een VG waarde van 50 en boven de 50VG
Bekijk hier alle e-liquids voor -1.0 coils  

MR-JOY heeft een groot aanbod met de nieuwste e-sigaretten voor het elektornisch roken die nu verkrijgbaar zijn. deze e-sigaretten zijn onderverdeeld in sub-Ohm "gelijk over de longen" en  tradioneel e-roken " eerst in de mond en dan over de longen"  ook zijn er e-sigaretten die Schikken over coils die zowel sub-ohm en traditioneel roken kunnen nabootsten. 

onderstaande tekens worden geplaatst bij de e-sigaretten om te bepalen welke coil erin gebruikt kan worden. 

+1.0Ω :Dit betekend dat er bij deze e-sigaretten alleen coils boven de 1.0 kunnen worden gebruikt, wat betekend dat de damp eerst in de mond komt en daar over de longen kan worden geinhaleerd en ideaal is voor dunne e-liquids, van 50PG of meer dan 50PG
Klik hier voor alle e-sigaretten waarin u een +1.0 coil kunt plaatsen. 


-1.0Ω: Dit betekend dat er bij deze e-sigaretten alleen sub-Ohm coils kunnen worden gebuikt, wat betekend dat de damp gelijk over de longen gaat en ideaal is voor stroperige e-liquids, van 50VG of meer dan 50VG
Klik hier voor alle e-sigaretten waarin u een -1.0 Ohm coil kunt plaatsen. 


-1.0Ω & +1.0Ω : Dit betekend dat in deze e-sigaretten zowel sub-Ohm als +1.0 Ohm coils kunnen worden gebruikt, er kan dus gelijk over de longen en eerst in de mond en daarna over de longen worden gedampt. Bij deze e-sigaretten kunt u alle e-liquids dampen.
Klik hier voor alle e-sigaretten waarin u een -1.0 Ohm en +1.0 Ohm coil kunt plaatsen.

Hoe weet ik wanneer de coil vervangen moet worden ?

Vervang de coil regelmatig aangezien de coil opbrand. Maar hoe weet ik nou waneer de coil opgebrand is en wanneer ik ongeveer nieuwe moet bestellen?. De coil is opgebrand als de e-liquid niet meer de volledige smaak geeft, je kan dan voor de zekerheid kijken of het witte katoen van de coil bruin is geworden. Veel mensen vragen zich af wanneer de coil vervangen moeten worden. dit ligt helemaal aan het dampgedrag van de persoon.  vind hieronder een indicatie wanneer de coil moet worden vervangen.
 

Rookgedrag > coil vervangen

• U rookt(e) minder dan 10 sigaretten per dag = coil om de 1,5 week vervangen
• U rookt(e) tussen de 10 en 20 sigaretten per dag = coil om de 1 week vervangen
• U rookt(e) meer dan 20 sigaretten per dag         = coil om de 5 dagen vervangen 

* HANDIG OM TE WETEN: Voorkom DRY-BURN bij de Coil: 
Druppel altijd eers een paar druppels vloeistof in de coil voordat je deze plaatst. dit voorkomt dry-burn. dit betekend dat het katoen van de coil nog niet de vloeistof heeft opgenomen en er een knetterend gehoor vrijkomt.  


Wat betekend de verhouding PG en VG in de e-liquids?

PG = (Propylene Glycol)

PG is een geurloos en kleurloze stof die de rook produceert. de stof is minder stroperig en goedkoper dan de stof VG. op elke e-liquide verpakking staat een PG / VG verhouding.  Sommige mensen kunnen een prikkelig gevoel ervaren in de keel door deze stof. waardoor het beter is om een e-liquide te nemen met een hoger VG gehalte. 

VG = (Vegetal Glycerin)

VG is een plantaardige stof en stroperiger dan PG, de damp wordt daarom als zachter ervaren dan een vloeistof met hoofdzakelijk PG. VG produceert ook meer damp en daarom meer smaak.

Welke nicotine past het beste bij mij ? 

De smaak e-liquid is nu gekozen maar welk nicotine level past nu het best bij mij ?, wij bieden 5 soorten nicotine levels aan: 0, 3, 6, 12 en 18mg,
 

Wat houdt een nicotine level in van een e-sigaret ten opzichte van een tradtionele sigaret ?

Zoals je ziet is er een ruim aanbod in nicotine levels. een nicotine level van de e-sigaret is gebaseerd op 1 pakje sigaretten in europa, oftewel een nicotine level van een e-liquide moet je delen door 20 " pakje sigaretten " . bij voorbeeld 18mg nicotine in een e-liquide delen door 20 dan kom je op 0.9 mg nicotine uit. 0.9 mg nicotine is bij traditionele sigaretten een Zwaar level. zie onder een tabel  met verwijzingen: 

e-liquids nicotine level > traditonele sigaret 
0mg  = ZERO         
3mg =  LIGHT 
6mg =  LIGHT/ MEDIUM
12mg = NORMAL 
18mg = ZWAAR


 

Elektronisch roken

Om onze webshop te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?

JaNee