Verbod op Menthol sigaretten

Europa heeft besloten om sigaretten, shag, rol- en volumetabak met een mentholsmaak vanaf 2020 te verbieden. Ook in Nederland worden menthol rookwaren in 2020 verboden. Vanaf 20 mei geldt een verbod voor alle verkoopkanalen om deze producten te verkopen, ook in “duty free”zones.

Mentholsigaretten hebben volgens de Europese Commissie tot doel om tabaksproducten aantrekkelijk te maken en mensen aan te zetten tot roken waarbij vooral jonge mensen het doelwit zouden zijn. Menthol houdende sigaretten zijn even schadelijk voor de gezondheid als klassieke sigaretten.

De nieuwe menthol richtlijn voorziet in een aparte, minder strikte regelgeving voor elektronische sigaretten en verwarmde tabak. Deze producten hebben andere kenmerken dan klassieke rookwaren.

 

Alternatief voor de menthol sigaret

Stoppen met roken is de beste optie voor de menthol roker die geen menthol sigaret meer kan kopen. Overstappen op een menthol alternatief is een oplossing voor menthol rokers die niet kunnen stoppen. Er zijn e-sigaretten met menthol liquids en apparaten met menthol tabaksticks die tabak verwarmen. Philip Morris heeft bijvoorbeeld de IQOS die gebruik maakt van de HEETS. Deze HEETS zijn verkrijgbaar in verschillende menthol varianten en komen qua smaakbeleving het dichtst in de buurt van roken.

Het gebruik van e-sigaretten en verwarmde tabaksproducten is niet geheel risicovrij. Daarom zijn verwarmde tabak en e-sigaretten alleen een betere keuze voor volwassen rokers en dus niet bestemd voor niet-rokers.

Om onze webshop te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?

JaNee